Η τρίτη γενιά των μοντέλων της Dacia αποκαλύπτεται – Newsbeast

Η τρίτη γενιά των μοντέλων της Dacia αποκαλύπτεται – Newsbeast


H Dacia αποκαλύπτει τα All-new Sandero, Sandero Stepway και Logan, την 3η γενιά των μοντέλων της, με την καινούρια -πλήρως αναθεωρημένη σχεδίαση. Πρόκειται για τρία μοντέλα που αποτελούν αναβαθμισμένες εκδόσεις των προκατόχων τους.

Με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, είναι μοντέρνα, πλήρως εξοπλισμένα και χρηστικά, χωρίς να ξεχνάνε τις βασικές αξίες της μάρκας, όπως η απλότητα και η αξιοπιστία, πάντα με αιχμή του δόρατος την χαμηλή τιμή.

Οι σύγχρονες προτάσεις της Dacia φιλοδοξούν να καλύψουν τις ανάγκες όλο και περισσότερων καταναλωτών, σε όλες τις εκφάνσεις των κινητικών τους αναγκών, με τη χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Η ρουμάνικη Renault με το όνομα Dacia, από ένα και μόνο μοντέλο, διαθέτει πολυδιάστατη γκάμα προϊόντων τα τελευταία 15 χρόνια. Ειδικά το Sandero έχει αναδειχθεί ως best-seller, καθώς, από το 2017, αποτελεί το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις λιανικής στην Ευρώπη. Στα 15 αυτά χρόνια, η Dacia έχει καθιερωθεί ως η μάρκα αυτοκινήτων που προσφέρει στο κοινό την ίσως καλύτερη σχέση αξίας – τιμής επιβατικών οχημάτων.

  • Με «φουσκωμένα» φτερά το νέο Sandero δείχνει μια έντονη προσωπικότητα και αίσθηση στιβαρότητας. Παράλληλα, οι γραμμές του είναι αρμονικές, χάρη στην πιο αεροδυναμική τοποθέτηση του παρμπρίζ, της χαμηλότερης γραμμής οροφής, αλλά και της κεραίας, που είναι, πλέον, τοποθετημένη στο πίσω μέρος της οροφής. Παρά το ότι η απόσταση από το έδαφος παραμένει ίδια με του προηγούμενου μοντέλου, το νέο Sandero μοιάζει χαμηλότερο  κυρίως εξαιτίας των πιο φαρδιών μετατροχίων, αλλά και των πληθωρικών τροχών.
  • Με την μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, το νέο Sandero Stepway παραμένει το λειτουργικό crossover της γκάμας Dacia. Εξωτερικά, η σχεδίαση του «φωνάζει» περιπέτεια και απόδραση, ενώ η διαφοροποίηση από το Sandero είναι εμφανής. Είναι άμεσα αναγνωρίσιμο στο μπροστινό του μέρος από το ειδικά σχεδιασμένο, ανάγλυφο εμπρός καπό με τα τονισμένα τόξα, το χρωμιωμένο λογότυπο «Stepway» κάτω από τη γρίλια της μάσκας, καθώς και τις ενθέσεις προστατευτικού πλαστικού γύρω από τους προβολείς ομίχλης.
  • Πλήρως ανασχεδιασμένη, η σιλουέτα του νέου, της μπερλίνας με τις compact διαστάσεις που βασίζεται στο Sandero, είναι πιο ρευστή και πιο δυναμική, αλλά και ελαφρώς επιμηκυμένη. Η αεροδυναμική γραμμή οροφής, η κεραία που είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος της και οι όμορφα σχεδιασμένες γυάλινες επιφάνειες στο πλάι, αναβαθμίζουν το προφίλ του νέου μοντέλου. Παράλληλα, τα νέα φωτιστικά με την σχεδίαση σχήματος «Υ», οι μεγάλοι τροχοί και η σχεδίαση των επιμέρους στοιχείων, όπως οι νέες χειρολαβές των θυρών, δίνουν ενδιαφέροντα στιλιστικά στοιχεία στο μοντέλο, που αναδεικνύουν την έμφαση που έχει δοθεί στην ποιότητα κατασκευής, είναι ευθέως ανάλογα των στοιχείων που χαρακτηρίζουν και το All-new Sandero.

Τέλος, τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, εγκαινιάζουν την νέα φωτεινή υπογραφή της μάρκας, σχήματος «Y», που δίνει στα νέα μοντέλα ισχυρή σχεδιαστική ταυτότητα. Μια οριζόντια γραμμή, ενώνει τα δύο φωτιστικά σώματα στο εμπρός και το πίσω μέρος, δίνοντας την αίσθηση αμαξώματος με  μεγαλύτερο πλάτος.

Η τρίτη γενιά των μοντέλων της Dacia αποκαλύπτεται – Newsbeast

Η τρίτη γενιά των μοντέλων της Dacia αποκαλύπτεται – Newsbeast

Νίκος Τσάδαρης

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.